Apple će besplatno zamijeniti problematične ekrane iPhonea X i SSD na MacBooku Pro

b_181112037.jpgv1
Foto: EPA-EFE
Ukoliko budu imali problema s ekranima, korisnici iPhonea X će imati pravo na besplatnu zamjenu, saopćeno je iz kompanije Apple.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Apple je pokrenuo program zamjene ekrana za iPhone X koji ne rade kako treba, a među problemima su spora ili nikakva reakcija na dodir ekrana te aktivnosti na ekranu kada se on ne dodiruje. Program vrijedi samo za iPhone X i ne uključuje nove modele iPhone XS, XS Max i XR.

Ukoliko korisnik smatra da ekran njegovog iPhonea X ne funkcioniše ispravno, onda se treba obratiti Appleu ili ovlaštenim partnerima za besplatnu zamjenu ekrana.

Međutim, ako je ekran oštećen, tada postoji velika mogućnost da korisnik izgubi pravo na besplatnu zamjenu.

Apple je obećao i da će promijeniti SSD memoriju s kojom imaju problema korisnici 13-inčnog MacBooka Pro bez Touch Bara, modela koji se prodavao između od juna prošle do juna ove godine. Kompanija je ustanovila da određeni broj modela 13-inčnog MacBooka Pro sa SSD memorijom od 128 i 256 GB ima problem koji može rezultirati gubitkom podataka ili kvarom SSD-a. I u ovom slučaju će komapnija napraviti besplatnu zamjenu. Ukoliko korisnik nije siguran da li program pokriva i njegov MacBook Pro, to može provjeriti unošenjem serijskog broja uređaja na Applevoj internet-stranici.

b_181112019.jpgv1

Džakmić doživio potres mozga nakon što je pogođen kamenom u Mostaru

b_181112037.jpgv1

Apple će besplatno zamijeniti problematične ekrane iPhonea X i SSD na MacBooku Pro