Aplauz i ovacije na međunarodnoj premijeri Nuićevog filma "Mali"

b_180812096.jpgv1
Foto: D. S./Klix.ba

Publika Sarajevo Film Festivala je dugotrajnim aplauzom i ovacijama pozdravila film “Mali” hrvatskog reditelja Antonija Nuića koji je prikazan u sklopu Takmičarskog programa – igrani film 24. SFF-a.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Mali” je priča o dileru Franji kojeg četiri godine zatvora nisu promijenile. Supruga mu umire, a njeni roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga iko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobija dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema.

Ovaj film preispituje odnose troje mladih ljudi, društvene odnose i vrijednost koju predstavlja ljubav. Svjetksa premijera ovog filma upriličena je na nedavno završenom Pula Film Festivalu gdje je Nuić dobio nagradu za najbolju režiju.

Ekipa filma

Ekipa filma “Mali” na crvenom tepihu SFF-a (Foto: D. S./Klix.ba)

Ekipa filma prošetala je večeras crvenim tepihom SFF-a. Film je u konkurenciji za najbolji igrnai film i takmiči se za nagradu Srce Sarajeva.

Uloge u filmu ostvarili su Rakan Rushaidat, Živko Anočić, Iva Babić, Franjo Dijak, Bojan Navojec, Hrvoje Keckeš i mnogi drugi.

b_180812094.jpgv1

Barcelona savladala Sevillu u historijskom finalu Superkupa Španije

b_180812096.jpgv1

Aplauz i ovacije na međunarodnoj premijeri Nuićevog filma "Mali"