Amina Kajtaz: Imati mišiće i izgledati ženstveno, ja mogu oboje

b_181012092.jpgv1
Foto: Instagram

Prije nekoliko dana oborila je državni rekord u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Budimpešti, a na društvenim mrežama popularnost najbolje bh. plivačice Amine Kajtaz raste iz dana u dan.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Bh. olimpijka je za pet i po sekundi isplivala brže od starog rekorda u ovoj disciplini. Također, nedavno je postavila i državni rekord u disciplini lepir.

Iako je u potpunosti posvećena plivanju, Kajtaz je od prvog pojavljivanja u javnosti zadobila veliku pažnju na račun svog izgleda. Na Instagramu je prati blizu 10.000 osoba sa kojima lijepa Mostarka dijeli trenutke iz svog svakodnevnog života.

Uz posljednju fotografiju je napisala: “Imati mišiće ne znači ne izgledati ženstveno. Ja mogu oboje.”

Foto: Instagram

Foto: Instagram

U rijetkim trenucima kada nije u bazenu, Amina izuzetno ima smisla za fotografiju što pokazuju stotine, a nerijetko i hiljade lajkova na njene objava na društvenim mrežama.

Kajtaz je nedavno iz Mostara preselila u glavni grad Hrvatske gdje je postala član kluba Mladost što je definitivno nova stepenica u njenoj karijeri.

Jedna od najljepših bh. sportiskinja nedavno je i diplomirala Nutricionizam i zdravlje na Univerzitetu modernih nauka u Mostaru.

b_181012051.jpgv1

Dvije osobe uhapšene u Sarajevu zbog utjecanja na volju birača tokom izbora

b_181012092.jpgv1

Amina Kajtaz: Imati mišiće i izgledati ženstveno, ja mogu oboje