AC Milan pred raskolom: Velika svađa vlasnika i direktora, UEFA prijeti izbacivanjem iz EL

b_180524080.jpgv1
Foto: EPA-EFE
Ekipa Milana nalazi se pred izbacivanjem iz UEFA-ine Evropske lige zbog nepoštivanja finansijskog fair-playa, a prema pisanju medija u Italiji, to je izazvalo veliku svađu između vlasnika Lija Yonghonga i direktora Marca Fassonea.
Rossoneri su sezonu u Seriji A završili na šestom mjestu, zbog čega su osigurali direktan plasman u grupnu fazu Evropske lige, ali s obzirom na to da UEFA-a nije zadovoljna načinom poslovanja kluba, moguće je da neko drugi predstavlja Italiju u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Klub je pokušao uvjeriti UEFA-u da posluje po pravilima, u čemu nisu uspjeli, a upravo to izazvalo je veliku svađu između vlasnika i direktora koja bi mogla značiti i raskol na San Siru.

Prema izvještajima iz Italije, Li Yonghong nije zadovoljan načinom na koji je Fassone pokušao refinansirati dug Milana, a navodno bi UEFA mogla kaznici Milan zbog dugova koje je Li imao i prije nego je stigao na mjesto vlasnika kluba. Mediji u Italiji opet su osuli paljbu po vlasniku Milana kazavši kako je nesolventan te da ga uopšte nema na listi kineskih milijardera.

Zbog trenutne situacije u klubu, Milan će u narednom prelaznom roku biti prinuđen na prodavanje najboljih igrača, a prije svega tu se misli na golmana Gianluigija Donnarummu, Susa, Leonarda Bonuccija i Bonaventuru.

Također, ukoliko UEFA zadrži rigorozan stav prema Milanu i izbaci ih iz Evropske lige, Rossoneri će se žaliti Sportskom sudu u Lozani.

b_180524055.jpgv2

U eksploziji u Banjoj Luci oštećeno nekoliko automobila

b_180524080.jpgv1

AC Milan pred raskolom: Velika svađa vlasnika i direktora, UEFA prijeti izbacivanjem iz EL